Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2007 11:24 - Народе ! - осети ли силата си ?
Автор: dedal27 Категория: Политика   
Прочетен: 878 Коментари: 1 Гласове:
0



Народе ! - осети ли силата си ?

 

Пленуми, конгреси, оставки на личнисти и колективни органи, с една дума ужас и безумие.

Какво става?, какво се е случло?, защо е всичко това ? Само Ахмед Доган спокоино и мъдро казва  " ще видим ".

Нищо особено не се е случило. Просто суверена в духа на чл. 1 от Конституцията се опитва да каже нещо.

 Народът, които последователно на 4 поредни правителства, даде мандат да преговарят за присъединяване на България към Еъропеиския съюз, на първите избори за евродепутати каза на сега управляващите "не искаме вашите депутати". Представените в парламента / управляващи и опозиция / получиха 20.4 % от гласовете на избирателите. Управляващите  получиха 13.7 %. С този вот избирателите казаха - " Това не са наши депутати. Те са ваши, правете каквото щете. " Въпреки множеството тълкувания на този вот, апелите да не се драматизира, обясненията с падналия проливеn  дъжд в деня на изборите, всички играчи вземат спешни мерки за запушване на пробива, които може да потопи кораба.

Сега е важно тези 80 % от итбирателите, да вземат нещата в свои ръце. На следващите итбори да не пасуват а да кажат тежката си дума.

Но още преди изборите трябва да се направят много неща. Да се измени тази порочна избирателна система която има само една цел - да фалшифицира вота на народа. Как да стане всички знаят, трябва да се накарат да поискат.

Партиите доказаха за пореден път че не са в състояние да реализират нормално фукциониране на парламентарната демокрация. Те са много заети да си осигурят "обръчи от фирми" и лично благоденствие и за друго нямат време и сили. Но стана ясно че повече не може така.

Това трйбава да се покаже достатачно ясно и разбираемо на партиите.

Има едно много рационално предложение по този въпрос.  То е от Съюза на избирателите.

Ако този съюз получи по широка подкрепа на своите инициативи, има реална възможност да се променят нещата много бързо към много по добро. Това е така защото на знамето на този съюз пише - " ДА СЕ ДЕИСТВА ПО СИЛАТА НА ЗАКОНА А НЕ ПО ЗАКОНА НА СИЛАТА ":

Аз не съм упълномощен да разяснявам какви са целите, задачите, методите на работа и възможностите на съюза. Ако бях упълномощен едвали бих сторил това по добре от самия съюз. Затова Ви препоръчвам да влезете в неговия саит  -  www.izbirateli.dir.bg ,

dedal27

 



Тагове:   народе,   осети,


Гласувай:
0



1. mallvina - Да Живее Партията Майка!
04.06.2007 12:02
Наказателна сила Рулз!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedal27
Категория: Политика
Прочетен: 30390
Постинги: 10
Коментари: 21
Гласове: 75
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930