Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2007 09:43 - prehodi
Автор: dedal27 Категория: Политика   
Прочетен: 1555 Коментари: 9 Гласове:
0



ще разкажа един стар виц с продължение.


Имало двама братя в малко градче. Единият бил комунист и станал партизанин, а другият фашист и станал бранник. След 9.09.44, партизанинът  получил висок пост в градчето. Бранникаът  -се загубил по София. Но другарите на партизанина го обвинили че скрил  информацията за брата си фашист / нещо което всички знаели/, затова бил изключен от Партията и станал началник на местната машинотракторна станция. Веднъж отишел в Министерството по работа и там заварил брата си на голям началничвески пост. Той не го оствил да се удивлява а му обяснил, че като брат на партизанин се ползва с голямо уважение и естествено расте в службата.




След 10.11.89г. ликвидирали машинотракторната станция и нейния началник отишел в близкото село , в дядовата си къща да гледа кози. Веднъж, в града разлепили афиши, че ще има голям митинг на демократичните сили и там ще говори прокудения от комунистите съгражданин, дошел от София. От мерцедеса слязъл брата бранник сега  голям демократ и шеф на общинска фирма " Трактори и части".




Не успели да се видят братята, защото партизанинът  бил с козите на полето.




До тук свършва вица, защото братята скоро станали беловласи старци и били отишли на митинг - против акциза на домашната ракия.







Гласувай:
0



Следващ постинг

1. pilcho - Тъжно!
21.02.2007 13:42
Интересно, как в един анекдот тип "вестник "Смях" '92" се събира 90% от истината за така наречения комунизъм в България.
Силно начало, макар и бодливо. Браво!
цитирай
2. анонимен - Много добре!
21.02.2007 22:01
Допада ми!
Карай в тази посока.
цитирай
3. анонимен - wirtualen parlament
22.02.2007 09:14
,”Не е луд тоя,дето яде баницата”.
А ТОЗИ КОИТО МУ Я ДАВА !



Да не търсим кой кога за какво ни е виновен. Тези от които сме недоволни, нали ние ги избираме и им даваме власт.



Затова предлагам ДА СИ НАПРАВИМ ВИРТУАЛЕН ПАРЛАМЕНТ



Събирам идеи по въпросите : защо?, как?, кога ?, къде ? с какви технически средства ? КАК ЩЕ РАБОТИ И КАКВO ?


цитирай
4. анонимен - wirtualen parlament
22.02.2007 09:43
ЗАЩО " ВИРТУАЛЕН ПАРЛАМЕНТ " ?




В мненията на много хора изразени по повод различни теми се съдържа твърдението че парламентът не прави или не постига това за което е предназначен. Дават се множество обяснения и се посочват причини. Доминира констатацията, че веднъж избрани депутатите / с гласовете на полвината избиратели / съставят едно мнозинство от депутати, които са избрани с по малко от 1/4 от избирателите, и това мнозинство решава . Не рядко решенията не съответстват на онова, което избирателите са очаквали от своите избранници. Последните обаче малко се трогват от това. Итводът е че представителната демокрация не сработва добре. Няма обратната връзка. Такава би могло да създаде един виртуален парламент, който да не работи на принципа на представителната демокрация, а на пряката. Той да се състои от всички желаещи да гласуват. Съвременните възможности на интернет, и по специално на системата блог. бг,. позволяват да се намери начин всички важни въпроси, които се обсъждат в парламента да се дискутират във виртуалния парламент. По подходящ начин обобщените мнения да се представят в парламента. Тогава, депутатите, които желаят пак да бъдат избирани, немогат да останат равнодушни. Особено ако в този виртуален парламент участват много хора, утрешни избиратели. Това участие може да бъде по някои от множеството начини, вече утвърдили се в мрежата.




С отговорите на поставените въпроси във мнение 3 / което е мое, но съм пропуснал да го отбележа / постепенно ще се стигне до решаване на онези задачи с изпълнението на които ще се постигне поставената цел.

от dedal27
цитирай
5. tsvetamak - Писна ми!
23.02.2007 08:30
Идеята е много, много добра. Надявам се да се осъществи, защото ми писна да седим в задънената улица и да чакаме да стане чудо, за да се измъкнем. Ако сами не си помогнем - няма кой да го направи.
Поздрави!
цитирай
6. анонимен - wirtualen parlament
23.02.2007 09:54
до tsvetamak





Така мисля и аз.





На едно място в рамките на съвети към начинаещи бизнесмени, прочетох:





" АКО ИСКАШ ДА НАПРАВИШ НЕЩО - НАЙ НАПРЕД СЕ НАДИГНИ ОТ КАНАПЕТО ! "





Участниците във виртуалния парламент би следвало да се водят от девиза :





учим се от миналото, живеем пълноценно в настоящето, работим за по добро бъдеще




Виртуалния парламент сами ще си го направим, иначе няма да стане. Никой неможе да ни попречи да го направим - освен ние самите да си пречим, било с действия, било с бездействия.




Но дакото стане, да не преставаме да обсъждаме темите които са на дневен ред.




Да започнем с КОРУПЦИЯТА . и нейния роден брат ШУРОбаgаnaщИНАТА.




Тук напълно важи приказката за зелника и лудите.




Например: Много приказки се изприказваха, и закани се направиха за премахване на това зло в съдебната система. Много пъти ми се е slucvало да гледам как се подготвят или реализират корупционни сделки и винаги съм виждал че това започва с нарушение на процесуалния кодекс / граждански или nаказателен /. Правиха ги, преправяха ги, но и сега с лупа да търсиш в тях, няма да намериш, някакво наказание или търсене на отговорност, от този магистрат който нарушава тези кодекси. Тогава възниква въпросът - колцина живи хора със своите слабости, не биха се възползвали от тази безотговорност. Когато се постави въпроса за отговорност пред закона на тези коитио са призвани да бдят за неговото спазване, веднага се вдигат високите лозунги, за независимост на съда, за свобада на съвеста и още какво ли не. Депутатите в парламента, между които има много висикоквалифицирани юристи, wigдат това нещо мнoго по добре, и знаят точно как да се избегне. Но не го правят. Защото и те нямат интерес да го направят. А нямат интерес защото и на тях неможе да им се търси отговорност от избирателите, които затова са ги пратили там да правят полезни неща. Ако обаче ние успеем, да им дадем сигнал, че може да се разделят с топлите местенца, може и да се размърдат. Подходящ момент за такъв сигнал са идващите избори. Нещо повече започващото преструктoриране на политическото простраство.



В думите и делата на главния прокурор Борис Велчев , се съзира " светлина в тунела", би следвло да му помогнем, били със сигнали било с мнения. Мисля че когато магистратите видят че това което те скриват от хората се вижда, пак е една помощ,



от dedal27



цитирай
7. анонимен - Virtualen
24.02.2007 22:23
Em, kak 6te ima virualen parlament, kato sme samo 6epa hora. Daite da se naprvi cqlosten blog, ili forum, v koito da se izkazvat kompetentni, zdravomisle6ti, na4eteni, intiligentni hora, za6titava6ti po-vis6i cennosti ot sega6nata partiq, osyjda6ti vsqka partiq, i dyrjava.

Dano se polu4i. Az imam idei, samo nqkoi da se hvane da gi realizira s mne :))

Blagodarq!
цитирай
8. анонимен - Virtualen
24.02.2007 22:27
Em, syglasen sym da ima takova ne6to, osobeno ako togava se postigne istinskata cel na Internet - znanieto! Ne tova, koeto e typa propaganda (na porednata partiq ili politi4eska sistema, ili ustroistvo), a cqlostno znanie, razviva6to se, razbira6to, ne ukriva6to nedostatycite na sega6noto bo6testvo ili politika - kolko hora mogat da kajat, 4e sega6natademokraciq e naistina dmokraciq, kato se zaliva horata s informaciq (kyde bezmislena (reklama), kyde oslugva6ta porednite typi deistviq na politicite (privatizaciq, izkarvane na bylgarite nekompetentni, myrzelivi, glupavi i t.n.) i t.n.) i t.n.

I na tova ob6testvo mogat da mu se otkriqt gre6ki...

Blagodarq! VI!
цитирай
9. анонимен - Virtualen
24.02.2007 22:33
"когато магистратите видят че това което те скриват от хората се вижда, пак е една помощ" - Be hora, gledaite mnenieto na horata - to4no tova da se postigne -= GLASNOST! (no ne politi4eski ugodnata- bori4kaniq mejdu razli4nite hora - q ot glad, q ot nasadena omraza, q ot izkarvane na qda za bezpari4ieto), a istnska glasnot - kakvo mislqt horata. Ima razli4ni hora, no po4ti vsi4kite, s okito sym govoril iskat rabota - i cigani (romi, poneje ni6to lo6o n e sa mi napravili (tezi, s koito ym govoril sa bili po-radu6ni i gostopriemni ot mnogo bylgari dori (koito sym sre6tal)), i turci - nezavisimo kakva - iskat rabota, ne zakoni.

I, obyrnete leeeki4ko vnimanie na slednoto - za6to uveli4avat policiqta ("jandarmeriqta" postaro mu kazano :) ) i namalqvat armiqta? (ili e po-dobre da kaja "Za6to namalqvat armiqta (koi go iska) i uveli4avat policiqta???")...

Blagodarq vi!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedal27
Категория: Политика
Прочетен: 30393
Постинги: 10
Коментари: 21
Гласове: 75
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930